Nőgyógyászati fertőzésre utaló panasz esetén mihamarabbi szakorvosi vizsgálat szükséges a laboratóriumi vizsgálattal meghatározott diagnózis és az ez alapján beállított célzott kezelés érdekében. Az ezzel való késlekedés az esetleges szövődmények kockázatát fokozza. Amennyiben hüvelyfertőzésre jellemző panaszát ennek ellenére szakorvosi vizsgálat nélkül a gyógyszertárakban kapható nem receptköteles készítményekkel kísérli meg kezelni, a diagnosztikában segítséget nyújthatunk, hogy NE kizárólag a panaszai alapján próbálja magát gyógyítani.

A hüvelyfertőzések korszerű diagnosztikájában nem nélkülözhető a hüvelyváladék kenet mikroszkópos vizsgálata. Az „Ujházy Kenetdiagnosztika” (Mikroszkópos Hüvelyfertőzés Diagnosztikai Szolgáltatás) egy páciens által a hüvelybemenetből levett és a rendelőnkbe beküldött kenetből történő mikroszkópos vizsgálat, melyet akut (NEM krónikus, visszatérő) hüvelyfertőzés panasza esetén javaslunk azoknak, akik kivételesen személyes megjelenéssel járó orvosi vizsgálat nélkül szeretnének diagnosztikát.
Az egészségügyi szolgáltatáshoz a mintavevő csomag a Gyógyline gyógyszertári webáruházban – egyes patikákban és rendelőnkben (Budapest, XI. kerület, Zenta u. 1.) rendelési időben (lásd: Rendeléseink) is elérhető.

A mintavevő csomag a következőket tartalmazza: betegtájékoztató leírás a mintavételről, a páciens panaszait rögzítő kenetkísérő lap, steril mintavevő vattapálca, üveg tárgylemez, műanyag transzportdoboz, megcímzett válaszboríték.

A szolgáltatás lényege: Ön a steril vattapálcával otthon leveszi a hüvelyváladékot a hüvelybemenetből, majd a csak kódszámmal jelölt tárgylemezre keni és a tárgylemezt a transzportdobozba, majd a borítékba rakva visszaküldi a panaszait összefoglaló kitöltött kenetkísérő lappal együtt postán a címünkre vagy behozza a rendelőnkbe.

A kenetet a beérkezés után megfestjük, majd mikroszkóppal vizsgálom, leletet írok kezelési javaslattal. Törekszem arra, hogy a kezelési javaslat (természetesen a szakmai irányelvek betartásával) lehetőség szerint recept nélkül patikában elérhető készítményeket tartalmazzon. A kenetkísérő lapon az Ön által írt email címre csatolt fájlban kinyomtatható leletet küldök (a kenet rendelőbe érkezését követő 3 munkanapon belül). A leleten azonosítás céljából csak a keneten levő kódszám szerepel (a vizsgálat név és egyéb személyes adat megadása nélkül történik). A leleten az azonosító kódszám, a vizsgálat és lelet kiadás dátuma, a diagnózis és a kezelési javaslat szerepel.

Ha Önnek kényelmesebb, telefonon (06-30-960-7318) is érdeklődhet leletéről a kenet feladását követő 4. munkanapon.

A lelet alapján nem receptköteles készítményt vásárolhat a patikában vagy – amennyiben a kezelés csak receptköteles készítménnyel lehetséges – kezelőorvosánál, háziorvosánál a kinyomtatott lelet alapján receptet kérhet.

Ujházy Kenetdiagnosztika ára, lelet küldés ideje

Amennyiben webáruházban vagy patikában vásárolja meg az Ujházy Kenetdiagnosztikát, annak ára a mintavevő csomag árából (157 Ft + ÁFA), a mikroszkópos kenetvizsgálat díjából és esetleges postaköltségből tevődik össze.

Rendelőnkben az Ujházy Kenetdiagnosztika (egészségügyi szolgáltatás) ára (rendelőnkben csak a mikroszkópos kenetvizsgálat díját kell megfizetni azoknak, akik ezt a szolgáltatást kérik, a mintavevő csomagot ilyenkor térítésmentesen biztosítjuk):

3 munkanap múlva kap emailen leletet a kenet beérkezése után: 4000 Ft (Amennyiben rendelőnkben rendelési időben adja le a kenetet, 3 munkanap múlva küldünk Önnek emailen leletet.)

Rendelési napon kérhető a leadott kenet aznapi vizsgálata és leletezése: kedden, szerdán este 21 óráig, csütörtökön 20 óráig kap leletet: 6000 Ft (Ha a leleten javasolt kezeléshez a rendelőnkben kíván receptet felíratni, receptírási díjat számolunk fel.)

Az Ön által vett kenetből történő diagnosztikának azonban korlátai vannak. Hátránya, hogy méhnyakgyulladás és egyes szexuális úton terjedő betegségek kimutatása nem lehetséges. A leleten ezért leírjuk, ha a kenetvizsgálat alapján nőgyógyászati szakorvosi rendelés felkeresése, további vizsgálatok elvégzése indokolt.