Nőgyógyászati fertőzések differenciáldiagnosztikája:

  • hüvelyfertőzések diagnosztikája a levett kenet azonnali festését követő mikroszkópos vizsgálattal (a mikroszkóp kamerához csatlakoztatott monitoron a páciens is láthatja a kenetben látható kórokozót a rendelőben)
  • méhnyakfertőzések differenciáldiagnosztikája (pl. Chlamydia trachomatis fertőzés)
  • szexuális úton terjedő fertőzések kivizsgálása (méhszájból vagy húgycsőnyílásból PCR vizsgálatra illetve tenyésztésre történő mintavétellel)
  • krónikus, visszatérő hüvelyi gombafertőzés kenet lelet alapján történő hosszú távú megelőző kezelése
    • visszatérő bakteriális hüvelyfertőzések kenet lelet alapján történő megelőző kezelése
Húgyúti panasz esetén soron kívüli vizeletvizsgálatot végzünk 10 paraméter értékelésével vizeletvizsgáló automatával, az igazolt vizelet fertőzést kezeljük. Hólyaghurutra utaló panaszok esetén vizeletvizsgálatot előjegyzett időpont nélkül kérhet a rendelő forgalma miatt kedden, szerdán 8-12 óra között és 14.30-16 óra között, csütörtökön 8-12 óra között (az időpontra érkezett páciensek minden esetben elsőbbséget élveznek az ellátásban, emiatt az időpont nélkül érkezőknek sajnos várakozniuk kell).
Alhasi panaszok kivizsgálása (nőgyógyászati ultrahang-diagnosztika)
Fogamzásgátlási tanácsadás, méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD) felhelyezés
Menstruációs ciklus rendellenességeinek kivizsgálása
Hormonális eredetű panaszok kivizsgálása, kezelése. Az endokrin laboratóriumi vizsgálatra a Centrum Laboratóriumba adunk beutalót, ahol pácienseink kedvezményt kapnak a Laboratórium áraiból. A menstruáció 3-5. napján, majd a 18-22. napon javasoljuk a vérvételt. A páciensek emailen kapják meg a vizsgálati leletet a Laboratóriumból, melyről telefonon konzultálhatunk, így az Önöknek küldött hormon laboratóriumi értékeket megbeszélhetjük. A kapott hormon leletet kérem, hogy MMS-ben küldjék el nekem a 06-30-960-7318 telefonszámra! A leletről a telefonos konzultáció kapcsán véleményt mondok, ha kezelés indokolt, várjuk Önt a rendelőben és kezeléssel ellátjuk.
Telefonos konzultáció (06-30-960-7318) lehetséges a következő időintervallumokban, de nem feltétlen tudom azonnal fogadni a hívásokat:

Hétfő 9-16 óra között

Kedd / Szerda / Csütörtök: Sürgős szakmai kérdés esetén rendeléseink alatt asszisztensemet hívják! Ha kérdését nem tudják megbeszélni és a rendelés közben van szabad percem, visszahívom Önt.

Péntek: 8-14 óra között

dr Ujházy András