Nőgyógyászati fertőzések differenciáldiagnosztikája:

  • hüvelyfertőzések diagnosztikája a levett kenet azonnali festését követő mikroszkópos vizsgálattal (a mikroszkóp kamerához csatlakoztatott monitoron a páciens is láthatja a kenetben látható kórokozót a rendelőben)
  • méhnyakfertőzések differenciáldiagnosztikája (pl. Chlamydia trachomatis fertőzés)
  • szexuális úton terjedő fertőzések kivizsgálása (méhszájból vagy húgycsőnyílásból PCR vizsgálatra illetve tenyésztésre történő mintavétellel)
  • krónikus, visszatérő hüvelyi gombafertőzés kenet lelet alapján történő hosszú távú megelőző kezelése
    • visszatérő bakteriális hüvelyfertőzések kenet lelet alapján történő megelőző kezelése
Húgyúti panasz esetén soron kívüli vizeletvizsgálatot végzünk 10 paraméter értékelésével vizeletvizsgáló automatával, az igazolt vizelet fertőzést kezeljük. Hólyaghurutra utaló panaszok esetén vizeletvizsgálatot előjegyzett időpont nélkül kérhet a rendelő forgalma miatt kedden, szerdán és csütörtökön 8-12 óra között (az időpontra érkezett páciensek minden esetben elsőbbséget élveznek az ellátásban, emiatt az időpont nélkül érkezőknek sajnos várakozniuk kell).
Alhasi panaszok kivizsgálása (nőgyógyászati ultrahang-diagnosztika)
Fogamzásgátlási tanácsadás, méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD) felhelyezés
Menstruációs ciklus rendellenességeinek kivizsgálása
Hormonális eredetű panaszok kivizsgálása, kezelése.
Rendelőnkben lehetőség van laboratóriumi vizsgálatok végzéséhez vérvételre. A vérvételt Kitty szülésznő kollégánk végzi, a levett vérminták stabilitásának megőrzése céljából laboratóriumi centrifugát alkalmazunk, mely biztosítja, hogy a vizsgálatokat végző Synlab laboratóriumba szállításig nem sérül a levett vér és így a meghatározások reális eredményt adnak.
Ha szeretné, hogy a rendelőnkben javasolt vérből vagy szájnyálkahártya törletből végezhető laboratóriumi vizsgálatokhoz a mintavétel is nálunk történjen, akkor egyeztessen időpontot Mitruska Kitty szülésznő kollégával: 06-30-360-3730 a honlapon megadott idősávokban vagy írjon nekünk egy üzenetet és visszahívjuk. További részleteket honlapunk főoldalának alján található “Vérvétel, laboratóriumi vizsgálatok” menüpontban olvashat.
Telefonos konzultáció (06-30-960-7318) lehetséges a következő időintervallumokban, de nem feltétlen tudom azonnal fogadni a hívásokat:

Hétfő 9-16 óra között

Kedd / Szerda / Csütörtök: Sürgős szakmai kérdés esetén rendeléseink alatt asszisztensemet hívják! Ha kérdését nem tudják megbeszélni és a rendelés közben van szabad percem, visszahívom Önt.

Péntek: 8-14 óra között

dr Ujházy András