Tisztelt Pácienseim!

Korábbi kórházi munkáimmal, szakmai tevékenységemmel és a rendelőnkben folyó munkával kapcsolatban a következő összefoglalóban tájékozódhatnak.

Az egyetem elvégzése után sebészeti osztályon eltöltött igen hasznos fél évet követően 1996-ban kezdtem el dolgozni az akkori nevén: Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán (mai neve: Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai telephely). Szülészet-nőgyógyászat, majd gyermeknőgyógyászat szakképesítést szereztem, kiváló tanítómesterekkel, idősebb kollégáimmal dolgozva rutint szerezhettem a szülészet-nőgyógyászati műtéti ellátásban. A Klinikán végig dolgoztam az ügyeleti ranglétrát és tíz éves klinikai munkát követően 2006-ban ügyeletvezetőnek nevezett ki az akkori professzorom (Prof. Papp Zoltán). Tudományos munkát a nőgyógyászati fertőzések témájában végeztem és mivel az évek során a páciensek egyre nagyobb része nőgyógyászati fertőzés miatt jött hozzám, a rendeléseim fő profilja is egyre inkább a fertőzések ellátása lett. A hozzám forduló betegek egyre nagyobb száma miatt 2010-ben hoztam egy fontos döntést, mely a szakmai karrieremet alapvetően meghatározta és megváltoztatta. Ettől az évtől főállású magánorvosként folytattam a járóbeteg-ellátást. A Klinikán 2010-től már csak heti 2 munkanapot töltöttem, majd 2017.09. hótól ez heti 1 munkanapra változott. 2019. augusztus végén a Baross utcai Női Klinikán befejeztem a Gyermeknőgyógyászati Ambulancia vezetői tevékenységemet.

A Klinikáról való távozás után 2019. szeptemberében a Dél-pesti Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán szerveztem meg a Gyermeknőgyógyászati Ambulanciát, ahol a Semmelweis Egyetemtől szakképzőhelyi akkreditációt kaptunk és így lehetőség nyílt a megszervezett ambulancián a gyermeknőgyógyászati ráépített szakvizsgához szükséges gyermeknőgyógyászati gyakorlat végzésére, az utánpótlás képzésére. A jogi környezet 2020. októberi változása miatt azonban 2020. december hó óta kizárólag a magánegészségügyben dolgozom.

Főállásom a Zenta utcai nőgyógyászati és gyermeknőgyógyászati magánrendelő, ahol az ambuláns ellátás során igyekszem a hozzám forduló páciensek megtisztelő bizalmának megfelelni. A fertőzések és más problémák miatt engem megkereső betegek kivizsgálását a rendelőben korszerű műszerekkel, laboratóriumi felszerelésekkel (mikroszkópok, vizeletvizsgáló készülék) valamint a partner laboratóriumok vizsgálatait is igénybe véve tudom elvégezni, mely az akut és krónikus panasz miatt jelentkezők kivizsgálásának alapfeltétele. A rendelőben a páciensekkel eltöltött napjaim mellett minden héten további munkaórákat igényel a partner laboratóriumokból kapott vizsgálati leletek átnézése, hiszen az összes cytologiai és mikrobiológiai, HPV teszt eredményt személyesen nézem át, a kóros cytologiai leletek miatt az érintett pácienseket én értesítem. További munkát igényel természetesen a rendelőben a munka szervezése, a logisztikai háttér biztosítása, hogy forgalmunk mellett a szükséges fogyóeszközök mindig rendelkezésre álljanak, az orvosi eszközök karbantartása mindig időben megtörténjen. Az ambuláns nőgyógyászati ellátást főállásban végezve a hozzám forduló évtizedes panasszal jövő betegek és szűrővizsgálatra jövő páciensek teljes embert igényelnek. Ennek természetes következménye lett mostanra, hogy rendelési időben a rendelőt nem hagyhatom ott egy rendelési napon megindult szülés miatt. A rendelőben töltött munkaóráim miatt várandós gondozást és szülés vezetést már nem vállalok. Miután a korai méhen belüli terhességet igazolom,  további várandós gondozás céljából a következő kontrollra a rendelőben dolgozó orvos kollégáimhoz irányítom a pácienst, a várandósok gondozását ők folytatják.

A Zenta utcai rendelőben dolgozó orvos kolléganők folyamatos továbbképzésekkel biztosítják kimagasló szakmai tevékenységüket. Asszisztenseink közül Mitruska Kitty kolléganő diplomás szülésznő, ezért a témát érintő szakmai kérdéseket is feltehetnek neki. Minden orvos kollégának külön előjegyző telefonszáma van, így a páciensek biztosak lehetnek abban, ha a kiválasztott orvos előjegyző számát hívják (lásd honlapunk főoldalán is), akkor hozzá kapnak időpontot. Rendeléseimre párhuzamosan két kolléganőm ad Önöknek időpontot (elérhetőségeik időintervallumait az alábbiakban találják), mivel egyikük általában a rendelőben vesz részt a páciensek ellátásában és emiatt nem tudja minden esetben fogadni a hívásokat. Bízom benne, hogy a két előjegyző telefon párhuzamos elérhetőségével könnyebben tudnak telefonon a rendelővel kapcsolatot teremteni! Amennyiben mégsem sikerül telefonon elérni a kolléganőimet, ők később visszahívják Önt, de ha nem kapna visszahívást aznap, kérem, hogy írjon egy sms-t (belföldi telefonszámról) valamelyik előjegyző telefonszámra és visszahívjuk Önt! Külföldi telefonszámot nem hívhatnak vissza.

Mitruska Kitty szülésznő, asszisztensnő előjegyző telefonszáma: 06-30-360-3730
Kőrösi Ivette asszisztensnő előjegyző telefonszáma: 06-30-149-1970

Elérhetőségük: hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 8.30-13.00 óra között és 13.30-17.00 óra között, kedden: 8.30-13.00 óra között és 13.30-20.00 óra között. Kedden 17.00-20.00 óra között csak az egyik előjegyző telefonszám elérhető. A kolléganők ebédszünete általában 13.00-13.30 között van, kedden a rendelőben dolgozó kolléganő ebédszünete 13.40-14.10 között van.

Előjegyzett rendelési időpont lemondását SMS-ben kérjük, lehetőleg 2 nappal a kapott időpont előtt
(az SMS-ben név, időpont megjelölésével). Ezt amiatt kérjük, hogy az akut panaszok (fertőzés, hasi fájdalom) miatt időpontra váró pácienseinknek a betelt rendelési napokon lehetőségünk legyen vizsgálati lehetőséget biztosítani.

A nőgyógyászati műtéti ellátást a Maternity Magánklinikán végzem. Terhességmegszakítást már nem vállalok. Köszönöm a páciensek megértését!

dr. Ujházy András Ph.D.