A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának elvégzése után, 2016 őszétől a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegén dolgozom.

Azért választottam ezt a szakterületet, mert úgy gondolom, hogy női lelkünk egészségéhez, kiegyensúlyozottságunkhoz, önmagunk elfogadásához, szeretetéhez, ezáltal a külvilág felé való kellemes, pozitív kisugárzásunkhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik női testünk és működésének egészsége, rendben tartása. Ehhez szeretnék nőtársaimnak szakmai segítséget nyújtani, velük együttműködésben visszaállítani testük egészségét, visszaadni lelkük egyensúlyát és folyamatosan tanácsot adni egészségük minél tartósabb megőrzéséhez.

A várandósságot az egyik legcsodálatosabb dolognak és az egyik legnagyobb ajándéknak tartom egy nő életében. Nagyon fontosnak találom a tudatos testi felkészülést a fogantatásra (pl.: az anya esetleges krónikus betegségének feltárását, annak egyensúlyban tartását/gyógyítását, a hormon és cukorháztartás rendezését, a női fertőzések gyógyítását stb.). Elengedhetetlennek tartom az alapos és figyelmes várandósgondozást, a kilenc hónap alatt az egészséges életmódot, a fertőzések – mint a koraszülés egyik potenciális veszélyforrásának – kiküszöbölését, és mindemellett a boldog és kiegyensúlyozott gyermekvárás biztosítását.

„Endokrinológia és anyagcsere-betegségek” szakorvosi ráépített szakképesítés megszerzésére készülök. A hormonháztartás egészsége, a megfelelő anyagcsere alapvető fontosságú női testünk egészséges, szabályos működéséhez és a gyermekáldáshoz. Szeretnék segítséget nyújtani majd azoknak a hölgyeknek, akik reménytelenül várnak kisbabájukra valamely hormon-és/vagy anyagcserezavar (pl.: policisztás ovárium szindróma /PCOS/, hypothyreosis, hyperprolactinemia stb.) miatt.

Tanulmányok:

2010 – 2012 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

2012 – 2016  Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar

Munkahely:

2016 – Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részleg

Beosztás:

Szülész – nőgyógyász szakorvos

VI. éves orvostanhallgatók tanulmányi felelős helyettese

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán óraadó oktató /Tantárgy: Szülészet-nőgyógyászat és ápolástana/

Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szülészet-nőgyógyászat tantárgy gyakorlat oktatója magyar és német nyelven

Szakdolgozat: A várandósok gyógyszerszedési szokásai Magyarországon

Tudományos konferenciákon előadott munkáim:

  1. Semmelweis Egyetem TDK konferencia – „Koraszülöttek hypotermiás kezelésével szerzett tapasztalatok”
  2. HMAA Füred Congress – „Koraszülöttek hypotermiás kezelésével szerzett tapasztalatok”
  3. Semmelweis Egyetem TDK konferencia – „Hogyan bővíthetnénk a kismamák gyógyszerekkel kapcsolatos ismereteit a terhesség kezdetén, illetve hogyan könnyíthetnénk meg a nőgyógyászok dolgát a megfelelő gyógyszeres kezelés kiválasztásában?”
  4. Magyar Bioetikai Társaság 26. konferencia – „A nőkkel való etikus bánásmód kiemelt fontossága a nőgyógyászati ambulancián és a szülészeten”
  5. Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság XV. Kongresszus – „Súlyos dekompenzációt okozó magzati supraventricularis tachycardia sikeres méhen belüli gyógyszeres kezelése”
  1. Gyermeknőgyógyászati tanfolyam szülész-nőgyógyász szakorvosjelölteknek – Szénhidrát anyagcserezavar gyermekkorban és ennek gyermeknőgyógyászati vonatkozásai