A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának elvégzése után, 2016 őszétől a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegén dolgozom.

Azért választottam ezt a szakterületet, mert úgy gondolom, hogy női lelkünk egészségéhez, kiegyensúlyozottságunkhoz, önmagunk elfogadásához, szeretetéhez, ezáltal a külvilág felé való kellemes, pozitív kisugárzásunkhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik női testünk és működésének egészsége, rendben tartása.  Ehhez szeretnék nőtársaimnak segítséget nyújtani, velük együttműködésben visszaállítani testük egészségét, visszaadni lelkük egyensúlyát és folyamatosan tanácsot adni egészségük minél tartósabb megőrzéséhez.

A nőgyógyászat mellett gyermeknőgyógyászattal is foglalkozom.  Kifejezetten fontosnak tartom, hogy a leánygyermekek testi panaszaikat és később a nővé válást ne egy számukra megmagyarázhatatlan nehézségnek éljék meg, hanem ismerjék meg és kísérjék figyelemmel női mivoltuk értékeinek kibontakozását. Az egészségük megőrzéséhez a későbbiekben szükséges rendszeres nőgyógyászati kontroll vizsgálatokat a testükkel való természetes törődésként fogják fel, és ne egy állandó, kellemetlen feladatnak tartsák.

A várandósságot az egyik legcsodálatosabb dolognak és az egyik legnagyobb ajándéknak tartom egy nő életében.  Nagyon fontosnak találom a tudatos testi felkészülést a fogantatásra (pl.: az anyai krónikus betegségek feltárását, karbantartását/gyógyítását, a hormon és cukorháztartás rendezését, a női fertőzések gyógyítását, stb.). Elengedhetetlen az alapos és figyelmes várandósgondozás, a kilenc hónap alatt az egészséges életmód, a fertőzések – mint a koraszülés egyik potenciális veszélyforrásának – kiküszöbölése, és mindemellett a boldog és kiegyensúlyozott gyermekvárás biztosítása.

Tanulmányok:

2010 – 2012 Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar

2012 – 2016  Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar

Munkahely:

2016 – Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részleg

Beosztás:

Szülész – nőgyógyász szakorvosjelölt

VI. éves orvostanhallgatók tanulmányi felelős helyettese

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karon óraadó oktató /Tantárgy: Szülészet-nőgyógyászat és ápolástana/

Szakdolgozat: A várandósok gyógyszerszedési szokásai Magyarországon

Tudományos konferenciákon előadott munkáim:

  1. Semmelweis Egyetem TDK konferencia – „Koraszülöttek hypotermiás kezelésével szerzett tapasztalatok”
  2. HMAA Füred Congress – „Koraszülöttek hypotermiás kezelésével szerzett tapasztalatok”
  3. Semmelweis Egyetem TDK konferencia – „Hogyan bővíthetnénk a kismamák gyógyszerekkel kapcsolatos ismereteit a terhesség kezdetén, illetve hogyan könnyíthetnénk meg a nőgyógyászok dolgát a megfelelő gyógyszeres kezelés kiválasztásában?”
  4. Magyar Bioetikai Társaság 26. konferencia – „A nőkkel való etikus bánásmód kiemelt fontossága a nőgyógyászati ambulancián és a szülészeten”